Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Bijna alle huizen die vrijkomen staan 5 dagen op onze website. Je houdt dit aanbod van huurhuizen zelf in de gaten. Zie je een huis waar je graag wilt wonen op onze site staan? Dan bepaal je zelf of je op dit huis reageert of niet. Je kunt alleen reageren op een huis als je staat ingeschreven als woningzoekende. 

Reageerde je op een huis en sta je het langst ingeschreven? Dan kom je als eerste kandidaat voor dit huis in aanmerking. Je krijgt dan persoonlijk bericht. Je inschrijfdatum bepaalt de plek in de wachtrij.

Uitgebreide uitleg over het vinden van een huis lees je in de folder 'Een huis huren in 6 stappen'.

Passend toewijzen

Sta je het langst ingeschreven? Dan kom je als eerste kandidaat voor dit huis in aanmerking. Natuurlijk moet je wel aan de voorwaarden voor passend toewijzen voldoen. Dit betekent dat we bij de toewijzing van de huizen rekening houden met jouw inkomen, leeftijd en huishoudgrootte. Op die manier zorgen we ervoor dat de goedkoopste huizen worden verhuurd aan mensen met de laagste inkomens. 

Drenthe huurt

Op www.drenthehuurt.nl vind je - naast het woningaanbod van Domesta - ook alle beschikbare huizen van zes andere Drentse woningcorporaties. Overzichtelijk en makkelijk op één website.