Terug naar nieuwsoverzicht

98% van onze huurders krijgt beperkte of geen huuraanpassing

19 april 2018

Ieder jaar passen we op 1 juli de huur aan. Dit doen we op basis van het inkomen. Voor huishoudens met een lager inkomen stijgt de huur minder dan voor huishoudens met hogere inkomens. Maar soms stijgt de huur helemaal niet.

Wat passen we aan?

We kijken naar het huishoudinkomen van 2016. Is dit minder dan € 41.056? Dan verhogen we de huur met 1,4%. Dit is alleen de inflatie en geldt voor 65% van onze huurders.

Is het inkomen hoger dan € 41.056? Dan gaat de huur met 5,4% omhoog (dit is de inflatie + 4%). Een kleine groep van onze huurders (2%) krijgt deze aanpassing.

Geen huuraanpassing

Bij 33% van de huurders passen we de huur niet aan, bijvoorbeeld omdat we een huis gaan slopen. Of omdat een huis energielabel D, E, F of G heeft. De komende jaren zetten we volop in op het energiezuinig maken van deze huizen. Omdat de bewoners nu nog geen voordeel hiervan hebben, passen we de huur niet aan.

Het reparatiefonds blijft gelijk

Het bedrag voor het reparatiefonds blijft gelijk, net als de jaren ervoor: € 5,57 per maand.

Je krijgt voor 1 mei bericht van ons

Ben je huurder van Domesta? Je krijgt dan voor 1 mei een e-mail of brief met daarin de huur die je vanaf 1 juli betaalt. Sturen we je een brief maar wil je in het vervolg liever een e-mail van ons krijgen? Geef dan je e-mailadres door via domesta.nl/email.

Bezwaar maken?

Ben je het niet eens met de huuraanpassing? Vul dan het bezwaarschrift in dat je hier kunt downloaden.

Je bezwaar moet voor 1 juli 2018 bij ons binnen zijn. 

98% van onze huurders krijgt beperkte of geen huuraanpassing