Terug naar nieuwsoverzicht

Begroting in teken van betaalbaarheid

10 februari 2015

Begroting in teken van betaalbaarheid

In de begroting 2015 staan onze plannen voor 2015. Betaalbaarheid is dit jaar het belangrijkste speerpunt. Op allerlei fronten gaan we hiermee aan de slag.
We hebben een betaalbaarheidsfonds in het leven geroepen voor een aanpak van de meest knellende situaties. Hoe we dat gaan inzetten, wordt de komende maanden duidelijk. Daarnaast werken we aan het verlagen van de woonlasten voor huurders door energiemaatregelen zoals isoleren en het aanbieden van zonnepanelen. En vanzelfsprekend zijn we scherp op de kosten van onze eigen bedrijfsvoering.

Bij alles wat we doen werken we zoveel mogelijk samen met huurders. We zijn er immers voor u.

Wat gaan we concreet doen?

Hieronder een aantal voorbeelden:
• In Wolfsbos, Lootuinen en Poppenhare zijn we bezig met grootschalige programma’s om de leefbaarheid in de wijk in stand te houden en te verbeteren.
• In 2015 leveren weer diverse nieuwe huizen op:
17 woningen in de Herbergier in Emmen,
34 woningen in de Zuidesch bij De Holdert in Emmen
18 woningen aan de Zonnedauw in Weiteveen,
8 woningen in de Van Eklaan in Nieuw-Schoonebeek,
24 woningen aan het Spanjaardspad in Schoonebeek en
14 woningen in het project Het Waal III in Emmen.
• We gaan verdere plannen ontwikkelen voor leegkomende appartementen in zorgcomplexen.
• Huizen die geschikt zijn om ook in te wonen als u zorg nodig heeft of minder mobiel bent gaan we mogelijk op een andere manier toewijzen.
• Zonnepanelen / zonneboilers zijn straks voor iedereen beschikbaar tegen huurverhoging.
• We hebben ongeveer 3 miljoen euro begroot voor energie-investeringen. Hiervan geven we het merendeel uit aan woningen in Coevorden omdat de noodzaak daar het grootst is: in de wijken Buitenvree, Oranjewijk en Poppenhare. Voor het binnengebied in de wijk Lootuinen staat daarnaast een onderhoudsbeurt met energiemaatregelen gepland voor 1,3 miljoen euro.
• Naast renovaties aan de buitenkant van de woningen reserveren we ook ongeveer 3 miljoen euro voor renovaties van keukens, douches en toiletten.
• We voeren onderzoek uit naar woningen die helemaal geen energie van het net gebruiken. We gaan hiervoor een proefproject doen met acht woningen Nieuwlande.

Wilt u meer weten? Bekijk dan de begroting