Terug naar nieuwsoverzicht

Een waar paradijsje

26 juli 2017

Een waar paradijsje

Van april tot en met september zetten we iedere maand een huurder in het zonnetje die veel aandacht besteedt aan zijn/haar tuin. Een mooie tuin zorgt voor plezier; een slecht onderhouden tuin voor overlast en ergernis. 

De familie Stoffers uit Hoogeveen is de Tuintopper van juli. Ze wonen al vanaf 1981 in een huis van Domesta. Eerst in de Leliestraat en daarna kwamen ze in de Jennerstraat, een huis met toen nog een verwaarloosde tuin. Nu is de tuin een klein paradijsje, zowel voor als achter. Ze onderhouden de tuin helemaal zelf.

Het motto van meneer Stoffers: ‘Als je het wekelijks bijhoudt, is het niet zo veel werk.’ Voor technische klusjes en het repareren van fietsen weten de bewoners uit de straat hem ook te vinden. Vroeger was hij onderhoudsmonteur; hij vindt het leuk om mensen te helpen. De buurvrouw helpen ze ook met de tuin. Ze vinden dit allebei heel normaal: ‘Zo zijn wij opgevoed.’ 

De familie Stoffers ontving de welverdiende wisseltrofee, een VVV-bon en een tuinpakket. Dit pakket – bestaande uit een rieten mand met daarin een zak potgrond, een tuinhark, een tuinschep, een zakje plantenbemesting en een paar tuinhandschoenen – is beschikbaar gesteld door Tuincentrum ‘Vlieghuus’ in Coevorden.  

Ken je ook een huurder die een Tuintopper verdient? Tip ons gerust! Dit kan via info@domesta.nl of via (0591) 57 01 00.