Terug naar nieuwsoverzicht

En de winnaar is...

20 april 2017

En de winnaar is...

Meneer Schuurmans is de winnaar van de prijsvraag uit de vorige Domegazine, waarbij we huurders opriepen bespaartips in te zenden.

De winnende tip:
Huizen met een tuin op de noordkant zijn gebaat bij wintergroene struiken die de koude wind tegenhouden. Dat spaart energiekosten, de tuin fleurt ervan op en vogels kunnen in de struiken hun nesten maken of er beschutting zoeken.

Met deze tip heeft meneer Schuurmans een maand gratis huur gewonnen. 

Van de vele binnengekomen bespaartips zie je hieronder nog enkele andere. Doe er je voordeel mee!

  1. Doe één keer per dag de afwas – was dus niet telkens één kopje of slechts één mes af.
  2. Koop een zakloze stofzuiger met stofreservoir, wanneer je stofzuiger het laat afweten. Die verliest minder zuigkracht en bespaart daardoor energie. En je hoeft geen stofzuigerzakken meer te kopen. Let bij je aankoop wel op het energiezuinige A-label.
  3. Sluit de voordeur ’s avonds af met een gordijn. Verwerk in de dubbele voering van het gordijn een ‘reddingdeken’. Die kosten zijn ongeveer 4 á 5 euro. Een goedkope maar doeltreffende oplossing die de kou buiten en de warmte binnen houdt. Het energieverbruik wordt hierdoor verlaagt en het comfort verhoogd.
  4. Ga niet elke dag douchen of baden. Dit is beter voor het behoud van de balans in huid en haar.
  5. Om te voorkomen dat radiatorwarmte via de buitenmuren verloren gaat, kun je op de muur achter de radiator radiatorfolie plakken. Of je kunt de folie aan de muurkant op de radiator plakken. De folie is makkelijk aan te brengen, energiebesparend en niet duur.
  6. Trek stekkers uit het stopcontact van apparaten die niet gebruikt worden (denk aan telefoonladers, tv, audio, wasmachine, wasdroger etc.). Ondanks dat de stekker in het stopcontact niet gebruikt wordt, verbruikt hij wel stroom. Opgeteld ‘stroomt’ er dus veel onnodig weg.

Zie hier nog meer bespaartips van onze huurders.