Terug naar nieuwsoverzicht

Geen huurappartementen van Domesta in woontoren maar van Lefier

19 juli 2017

In de woontoren die projectontwikkelaar Peter van Dijk in Emmen ontwikkelt op de kruising Hondsrugweg – Weerdingerstraat  komen geen huurwoningen van Domesta. Woningcorporatie Lefier neemt 28 van de appartementen af, de overige 12 worden door Peter van Dijk verkocht.

In 2014 sloot woningcorporatie Domesta een intentieovereenkomst met de projectontwikkelaar voor de koop van 40 huurappartementen. Bij de verdere uitwerking van het plan bleken Domesta en Van Dijk niet tot overeenstemming te kunnen komen. Domesta heeft daarom Peter van Dijk de ruimte gegeven op zoek te gaan naar een andere afnemer/investeerder.

Van Dijk heeft vervolgens Lefier benaderd om 28 sociale huurappartementen op de eerste t/m de zevende verdieping van het gebouw af te nemen. Deze partijen hebben nu op hoofdlijnen een akkoord, het contract zal binnenkort worden getekend.

Lefier heeft meer sociale huurwoningen in het centrum van Emmen. De 28 appartementen zijn hierop een goede aanvulling die past bij de toenemende vraag naar dit type woningen in het centrum. Er komen dus nog steeds sociale huurappartementen in de woontoren alleen in een kleiner aantal en door een andere verhuurder.

De 12 appartementen op de achtste t/m de tiende verdieping zet de projectontwikkelaar binnenkort in de verkoop. De 9 koopappartementen op de elfde t/m de zestiende verdieping zijn allemaal eerder al verkocht.

Geen huurappartementen van Domesta in woontoren maar van Lefier