Terug naar nieuwsoverzicht

Heb je tuinplanten over? Doneer ze aan de Tuinier-leer-tour!

20 maart 2018

Heb je tuinplanten over? Doneer ze aan de Tuinier-leer-tour!

Humanitas organiseert in samenwerking met Groei & Bloei en Domesta een Tuinier-leer-tour voor mensen met een minimum inkomen en statushouders in de gemeente Coevorden. Tijdens de tour krijgen vier gezinnen de kans om meer over tuinieren te leren en hun tuin op te knappen.

Hoe werkt het?

De gezinnen vormen samen één tuinteam dat achtereenvolgens vier tuinen onder handen neemt. Enkele enthousiaste vrijwillige instructeurs gaan op zaterdag 31 maart aan het team uitleggen hoe je een tuin kan inrichten, welke materialen en planten gebruikt kunnen worden, hoe je de tuin letterlijk op de schop kunt nemen en welke (andere) gereedschappen daarbij goed van pas komen. Op de vier zaterdagen daarna begeleiden de vrijwilligers het team in de tuinen. In juni komt er een onderhoudsrondje achteraan.

Wil je planten doneren? Lever ze 31 maart in. 

De hobby-tuiniers van Groei & Bloei zorgen voor een aantal planten, maar de Tuinier-leer-tour kan nog veel meer planten gebruiken. Wil je planten doneren aan de Tuinier-leer-tour? Lever deze dan op 31 maart vanaf 14.00 uur in bij de Ravelijn Verbindt aan de Linthorst Homanlaan 1 in Coevorden. 

Lukt het niet om de planten te brengen, maar wil je ze wel doneren? Mail dan naar klaas.jan.cats@hetnet.nl. Dan haalt men ze op vrijdag 6 april tussen 10.00 en 15.00 uur bij u op.

Lees hier het persbericht van Humanitas.