Terug naar nieuwsoverzicht

Meesterlijk wonen aan de Rembrandtlaan

18 mei 2017

Meesterlijk wonen aan de Rembrandtlaan

Op een mooi en rustig plekje, in een groene omgeving aan de Rembrandtlaan in Coevorden bouwen we vier stadswoningen. De nieuwbouw van deze woningen is onderdeel van de wijkvernieuwing; hierbij worden er 80 oudere huizen gesloopt en hier komen 39 nieuwbouwwoningen voor terug: levensloopbestendige woningen, gezinswoningen en stadswoningen. Het doel hiervan is om de leefbaarheid van de wijk te vergroten door minder huizen te bouwen, zodat er meer ruimte is voor groen in de wijk. Arjan Gils is projectleider Vastgoed bij Domesta en is verantwoordelijk voor de wijkvernieuwing. Hij vertelt over de totstandkoming van de stadswoningen.  

“De gedachte achter de stadswoningen is dat ze goed aansluiten bij de statige Rembrandtlaan met haar parkachtige uitstraling”, vertelt Arjan. “De bomen (acacia’s) langs de Rembrandtlaan geven de laan een voorname woonsfeer. De achterkant van de huizen ligt direct aan een groene tussenstrook van de gemeente. Dit heeft de uitstraling van een klein park.”

De stadswoningen zijn heel bijzondere huizen. Ze hebben een ‘lessenaarsdak’; de voorkant is driehoog en de achterkant is tweehoog. Arjan: “Doordat de achterzijde niet dicht gebouwd is, blijft het parkachtige gebied aan de achterzijde goed zichtbaar. De huizen hebben geen achtertuin, alleen een kleine voortuin. Dit is een bewuste keuze geweest, zoals gezegd grenst de achterkant van de huizen aan een groene tussenstrook. Door het privéerf klein te houden, voorkomen we dat mensen hier schuttingen gaan bouwen, zo blijft het uitzicht op het openbare groen open, zodat mensen hiervan kunnen genieten. Daarnaast zijn er genoeg mensen die wel graag in het groen willen wonen, maar liever geen onderhoud willen hebben aan een tuin. Voor deze mensen zijn de huizen heel geschikt. Je zit middenin het groen, maar het kost je verder geen tijd. Wel de lusten, maar niet de lasten, zeg maar.”

“Geen tuin, maar wel middenin het groen: wel de lusten, maar niet de lasten.”

Van binnen zijn de huizen erg ruim. Er zijn namelijk drie woonlagen. Beneden is een flinke woonkamer, een toilet en een ruime hal. De bovenverdieping heeft twee slaapkamers, een ruime badkamer en een heel groot washok. Arjan: “De zolderverdieping heeft ook nog een grote slaapkamer en een bergruimte. De woningen zijn wel wat minder diep, maar door de hoogte zijn ze toch heel ruim én heel licht.”

Alle nieuwbouwhuizen van Domesta zijn energiezuinig en op het dak zitten zonnepanelen. “Dat geldt ook voor de stadswoningen. Er zit een zuinige HR-ketel in, er is vloerverwarming en op het dak zitten zes zonnepanelen”, zegt Arjan. “De huizen zijn goed geïsoleerd, dus dat scheelt flink in de energiekosten.”

Geïnteresseerd in de wijkvernieuwing in Coevorden of in de stadswoningen? Kijk dan op: www.domesta.nl/stadswoningencoevorden