Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws over de huurverhoging 2015

28 april 2015

Nieuws over de huurverhoging 2015

Domesta verhoogt jaarlijks de huur. Al onze huurders ontvangen voor 1 mei een brief en/of e-mail met daarin het nieuwe huurbedrag per 1 juli. De meeste huurders van Domesta krijgen dit jaar te maken met een huurverhoging van slechts een procent. Dit is de hoogte van de inflatie. Dit jaar werken we bij de huurverhoging met twee verschillende categorieën. Huurders met een huishoudinkomen tot € 43.786 krijgen een huurverhoging van een procent. Huurders met een huishoudinkomen meer dan € 43.786 krijgen een huurverhoging van vijf procent. 

Betaalbaarheid van de woonlasten

De huurverhoging van de afgelopen twee jaren was fors, ook voor huurders met lagere inkomens. In 2014 hield Domesta samen met andere Drentse woningcorporaties en hun huurdersorganisaties een woonlastenonderzoek. Hieruit blijkt dat juist huurders met lagere inkomens naar verhouding veel betalen aan woonlasten (waaronder de huur). Omdat we de betaalbaarheid van de woonlasten belangrijk vinden, kiezen we er in 2015 voor om voor onze grootste groep huurders de huur met alleen de inflatie te verhogen (een procent). Zo proberen we de woonlastenstijging zo veel mogelijk te beperken. 

Niet eens met de huurverhoging?

 Als u het niet eens bent met de huurverhoging kunt u bezwaar maken door het formulier 'jaarlijkse huurverhoging - verzoekschrift' in te vullen. Dit formulier kunt u downloaden van de website van de Huurcommissie (www.huurcommissie.nl) of door op onderstaande link te klikken. Uw bezwaarschrift moet voor 1 juli 2015 in ons bezit zijn. 

Ga direct naar het huurbezwaarschrift

Wat doen we met uw huur?

U betaalt maandelijks huur. Ook nieuwsgierig naar wat we met dat geld doen? Bekijk dan onze huisgrafiek.