Terug naar nieuwsoverzicht

'Ruimte om te leven' staat centraal in de begroting 2016

4 december 2015

'Ruimte om te leven' staat centraal in de begroting 2016

Basis voor de begroting is het nieuwe hoofdstuk in het verhaal van Domesta. Dit nieuwe hoofdstuk heet Ruimte om te leven en geldt voor de komende twee jaren. 

Ruimte om te leven

Ons nieuwe hoofdstuk richt zich op betaalbaarheid, gelijkwaardigheid en eigen verantwoordelijkheid van huurders. We geloven dat huurders zelf de sleutel in handen hebben om hun woonlasten te verlagen zolang er ruimte is voor eigen initiatieven en ideeën. Dit is het ‘Ruimte om te leven-principe’: huurders houden geld over voor andere dingen, om hun leven te leven.

Betaalbaar wonen

Onze begroting staat in het teken van betaalbaar wonen. In ons huurbeleid ontzien we de huurders met de laagste inkomens. Met ons betaalbaarheidsfonds proberen we knelpunten bij individuele huurders te voorkomen of op te lossen.

Energiezuinige huizen

We investeren fors in het energiezuinig maken van onze huizen. Dit doen we zonder de investeringen door te berekenen aan de huidige huurder. Ook willen we mensen helpen om hun energierekening te verlagen door advies te geven over hoe ze dit kunnen bereiken.

Wat doen we nog meer?

Bovengenoemde punten zijn een kleine greep uit onze plannen voor 2016. Wilt u meer weten? U kunt de begroting hier lezen.