Terug naar nieuwsoverzicht

Vijftigjarig burenjubileum in Geesbrug

20 september 2016

Vijftigjarig burenjubileum in Geesbrug

“Gewoon geven en nemen. Dat is het geheim”

Een woonjubileum op zich is niet zo bijzonder. Vijfentwintig jaar, dertig jaar of veertig jaar, dat komen we bij Domesta geregeld tegen. Maar drie families die al vijftig  naast elkaar wonen, dat hebben we bij Domesta nog niet eerder gezien.  Afgelopen augustus beleefden de families van Nuil, Snippe en van de Weide uit de Meidoornlaan in Geesbrug dit bijzondere moment.

Om dit te vieren nodigden we ze op een mooie middag in september uit voor een high tea in Dalerpeel. In de theetuin probeerden we achter het geheim van hun jarenlange succesvolle burenschap te komen.  

“Eigenlijk kunnen we het vanaf dag één dat we in de Meidoornlaan wonen goed met elkaar vinden en trekken we veel met elkaar op. Wij delen meer dan alleen de grenzen van de voortuin, we staan altijd voor elkaar klaar. Dat was al zo toen de kinderen klein waren en dat is eigenlijk nog steeds zo.  

In vijftig jaar is er veel gebeurd. Niet alleen wij maar ook ons huis is vijftig jaar ouder geworden. Toen we er kwamen wonen hadden we weinig luxe, een douche hadden we bijvoorbeeld nog niet, wassen deed je bij het aanrecht. We hadden ook maar een paar stopcontacten, maar dat was in het begin geen probleem, want veel elektrische apparaten hadden we toen ook nog niet. 

Over het geheim van goed burenschap kunnen we kort zijn. Geven en nemen, dat zijn de toverwoorden. Rekening met elkaar houden. En natuurlijk ben je het niet altijd met elkaar eens. Dat is niet erg, als je het maar van elkaar accepteert. 

En zoals het nu gaat verveelt het ons nog niks. We zijn nog steeds blij met ons plekje  Wat ons betreft zitten we hier over tien jaar weer om ons zestig jarig burenjubileum te vieren.”

Vijftigjarig burenjubileum in Geesbrug