Terug naar nieuwsoverzicht

Vind je het leuk om ons te helpen bij een experiment?

31 januari 2018

Een jaar experimenteren met anders warm
Wij zoeken 10 duurzame verkenners  

Wij zoeken 10 huurders die gratis een jaar experimenteren met een andere keuze voor de traditionele cv-ketel. Een andere manier voor het verwarmen van je huis en (warm) water. We zijn benieuwd hoeveel energie je dan bespaart, maar ook hoe comfortabel je het in je huis vindt.

Bij de duurzame verkenners vervangen we de huidige ketel door een nieuwe duurzame verwarmingsinstallatie. Dat kan bijvoorbeeld een warmtepomp, pelletkachel of infraroodverwarming met boiler zijn.

Het is de bedoeling dat in 2040 alle huizen van het gas af zijn en er dan is overgestapt op duurzamere vormen van energie. Cv-ketels gaan best lang mee. Daarom willen we de ketels die we de komende tijd vernieuwen direct vervangen door een duurzaam alternatief. Maar … we willen ook een weloverwogen keuze maken. Een keuze die aansluit bij wat onze huurders willen. Wat is de beste installatie als het gaat om duurzaam besparen, maar ook om prettig wonen? Vandaar dit experiment.

We vragen de duurzame verkenners een jaar te ervaren en met ons te delen:
— Hoeveel energie je bespaart vergeleken met vorige jaren.
— Hoe comfortabel je het in je huis vindt.
— Hoe eenvoudig de installatie te gebruiken is.
— Wat je er nog meer van vindt.

Zelf kijken we natuurlijk ook naar zaken zoals wat de installatie kost, hoe lang deze meegaat en de verhouding tussen de energievraag en de warmteafgifte.

Lijkt het je leuk om mee te doen als duurzame verkenner? Meld je dan aan via j.hengeveld@domesta.nl of (0591) 57 01 00. We willen dan graag je adres weten en je gezinssamenstelling.

Uit de aanmeldingen kiezen we 10 duurzame verkenners. We kijken daarbij naar de geschiktheid van het huis, het type huis en de gezinssamenstelling. Op zo’n manier dat we het meeste kunnen leren van de uitkomsten.

Start met besparen. Aarzel niet en meld je aan! Dit kan tot en met 14 februari. 

  

Vind je het leuk om ons te helpen bij een experiment?