Terug naar nieuwsoverzicht

Wat doe jij bij brand?

27 juli 2016

Wat doe jij bij brand?

Vorige maand hield de vrijwillige brandweer van Schoonebeek een brandoefening in een huis van Domesta aan de Mente. De oefening werd benut om omwonenden voorlichting te geven over brandveiligheid. Maar hoe goed voorbereid ben jij? Deze zomerperiode heb je vast wel even tijd om stil te staan bij het voorkomen van brand en het beperken van de gevolgen. Het kan immers levens redden.

Hoe voorkom jij dat er brand uitbreekt?
Op de website van de Veiligheidsregio Drenthe staan verschillende adviezen om te voorkomen dat er bij jou brand uitbreekt. Zo staan er tips over klussen, maar ook over veilig omgaan met elektrische apparaten. 

En mocht het dan toch gebeuren...
Op de site van de Veiligheidsregio staan ook tips over wat je moet doen als er – ondanks alle goede voorbereiding – toch brand uitbreekt.

Een handige test vind je daarnaast op watdoejijbijbrand.nl. Weet jij bijvoorbeeld hoe je een vlam in de pan moet doven? En weet jij altijd waar de huissleutels liggen als en ’s nachts brand uitbreekt? Na het doen van deze tekst krijg je een lijstje actiepunten, hoe jij je (nog) beter kunt voorbereiden op een mogelijke brand.