Terug naar nieuwsoverzicht

We beperken de huurverhoging

26 april 2017

We beperken de huurverhoging

Ieder jaar passen we op 1 juli de huur aan. Dit doen we op basis van het huishoudinkomen. Dat betekent dat de huur voor huishoudens met een lager inkomen minder stijgt dan voor huishoudens met hogere inkomens. Heb je een huishoudinkomen tot € 40.349? We berekenen alleen de inflatie door. Je betaalt per 1 juli 0,3% meer huur. Heb je een huishoudinkomen boven € 40.349? Dan betaal je 4,3% meer. 

We doen meer voor de betaalbaarheid

De minimale huurverhoging is niet het enige wat we doen om het wonen betaalbaar te houden. Een paar voorbeelden:

  • Je kunt een huurprijscheck invullen en daarna met een medewerker van ons in gesprek gaan over hoe je meer balans in de inkomsten en uitgaven krijgt. 
  • We bieden een gratis budgetcursus aan. 
  • We werken samen met de mensen van De VoorzieningenWijzer. Zij helpen je te besparen op de vaste lasten.
  • Marit, onze energiecoach, kijkt via de energiecheck met je mee om te kijken of je kunt besparen op je energierekening. 
  • Woon je in een huis dat geschikt is, dan krijg je gratis zonnepanelen op het dak. Zo bespaar je direct op je maandelijkse lasten. 

Voor 1 mei krijg je bericht

Ben je huurder van ons? Dan krijg je vóór 1 mei een e-mail of brief met daarin de huur die je vanaf 1 juli betaalt. Sturen we je een brief maar wil je in het vervolg liever een e-mail van ons krijgen? Geef dan je e-mailadres door via domesta.nl/email

Ben je het niet eens met de huurverhoging? Download hier het bezwaarschrift