Overlast melden

Als je overlast ervaart van je buren of anderen in jouw buurt vragen we je eerst met hen te praten. Een gesprek lost vaak al veel op. Maar als praten niet helpt, adviseren we je onderstaande tips ter harte te nemen.

  • Vraag je buren of zij er ook last van hebben. Onderneem dan samen actie, want samen sta je sterker.
  • Als er een serieus conflict bestaat tussen huurders, kan Domesta zelf bemiddelend optreden of een andere onafhankelijke bemiddelaar inschakelen. Je moet wel eerst zelf proberen om het probleem op te lossen.
  • Als het om strafbare feiten (bijvoorbeeld discriminatie, vernieling, bedreiging) gaat, is het beter om direct de politie in te schakelen.

Meldingsformulier overlast

Je kunt hieronder het 'meldingsformulier overlast' invullen en versturen. Je beslist zelf of je ons toestemming geeft om de informatie te gebruiken als we eventueel naar de rechter gaan. Jouw gegevens kunnen dan bekend worden bij de veroorzaker van de overlast. Ook kan de rechter je om uitleg vragen.

Let op: als je ons geen toestemming geeft om de informatie te gebruiken, slaan we deze alleen maar op in het systeem. We ondernemen geen actie.

Overlastlogboek

Het is belangrijk om goed bij te houden wat er precies gebeurt: op welk moment is er overlast en hoe lang duurt het. Via het Overlastlogboek (zie Downloads) kun je de overlast bijhouden. Deze kun je als bijlage toevoegen aan het onderstaande meldingsformulier.

Gegevens overlastmelder

Gegevens overlastveroorzaker

Kenmerken overlast
Wat vind je van deze inhoud?

Nuttig Niet Nuttig