Samen wonen of scheiden

 

Samenwonen

Woon je in een huis van Domesta en ga je samenwonen? Stuur even een mailtje met daarin de naam en geboortedatum van je partner en vanaf wanneer je gaat samenwonen. Vergeet je niet je adres erbij te zetten? De mail stuur je naar info@domesta.nl. Een brief sturen kan natuurlijk ook. (linken naar contactpagina).

Als je samenwoont, betekent dit niet dat jouw partner ook meteen huurder is. Dat kan pas als je partner 2 jaar op jouw adres staat ingeschreven bij de gemeente. Dan kun je ons vragen om je partner ook huurder te laten zijn. Dit gaat dus niet automatisch! We hebben hiervoor een bewijs van de gemeente nodig. Dit noemen we een BRP; hierop staat de woonhistorie van je partner. Deze vraag je aan bij de gemeente en stuur je naar ons toe. Daarna zetten we je partner ook op het huurcontract en is hij/zij medehuurder. Hoe je de huur daarna betaalt, regel je zelf met je partner.

 

Scheiden of niet langer samenwonen

Ga je scheiden of niet langer samenwonen? Laat de partner die weggaat dit schriftelijk (liefst per mail) aan ons doorgeven wanneer hij of zij de huur opzegt. Hier geldt een opzegtermijn van 1 maand. Deze mail stuur je naar info@domesta.nl. Hij/zij is dan niet meer verantwoordelijk voor de zaken die in het huurcontract staan. Jullie krijgen allebei een bevestiging van de opzegging.


Samen wonen of scheiden