Tuinonderhoud

Wij verwachten van onze huurders dat ze de tuin goed onderhouden. Als jouw tuin onverzorgd is, spreken we je hierop aan. Je hebt een wettelijke onderhoudsplicht om jouw huurwoning en bijbehorende tuin goed te onderhouden. Daarom gelden er afspraken over hoe je als huurder moet omgaan met je tuin. In onze brochure 'Een tuin bij uw woning. Regels en tips' bespreken we de belangrijkste spelregels.

Hulp van Domesta

Kom je er zelf niet uit om je tuin goed te onderhouden, dan kun je je in een aantal gevallen door ons laten helpen. Belangrijk is wel dat je zélf verantwoordelijk blijft voor hoe jouw tuin er uitziet. Je kunt tegen een gering bedrag door samenwerkingspartners van Domesta de tuin laten onderhouden of eenmalig laten opknappen. 

Tuingereedschap lenen? Dat kan! 

Heb je niet het juiste gereedschap in huis? De wijkconciërge heeft tuingereedschap beschikbaar dat je kunt lenen. Je betaalt alleen een borgsom die je bij het inleveren van het gereedschap weer terugkrijgt. 

Tuintopper

Veel bewoners zorgen er zelf voor dat hun tuin er goed uitziet. Domesta beloont van april t/m september de best verzorgde tuinen met de maandelijkse tuintopper wisseltrofee, een cadeaubon en een oorkonde. 

Wil je een tuin nomineren voor de Tuintopper? Neem dan contact op met de wijkconciërge of wijkconsulent in jouw buurt.

Andere talen

 Er is ook een folder in verschillende talen over balkon en tuin gemaakt voor en door huurders

Tuinonderhoud

Wat vind je van deze inhoud?

Nuttig Niet Nuttig