Terug naar project:

Besparen op energie

Goed geïsoleerde huizen met duurzame energie via zonnepanelen en/of warmtepompen geven ruimte in je huishoudboekje. Maar zelf kun je ook veel doen.

We gebruiken de looptijd van deze derde druk van het ondernemingsplan om een routekaart te maken: een energietransitieplan. Daarin leggen we vast hoe we het Klimaatakkoorddoel gaan halen: wanneer we welke wijk gaan verduurzamen, welke warmtedrager die wijk waarschijnlijk krijgt en welke stappen we daarvoor moeten zetten. In 2020 maken we de routekaart. In die routekaart nemen we 2030 als eerste tussenstap voor de meest concrete uitwerking. De routekaart richt zich op CO2-reductie en niet meer op het huidige energielabel. 

Isoleren 

Isolatie is onze eerste grootschalige stap. Hoe beter een huis ge├»soleerd is, hoe minder energie er nodig is om je huis te verwarmen. Zo werken we al aan CO2-reductie terwijl we samen met gemeenten bepalen welke wijk, welke warmtedrager krijgt. We bepalen de isolatiemaatregelen aan de hand van een maximale warmtevraag in kWh per vierkante meter en sluiten daarbij aan op het Klimaatakkoord. Hoe hoog die maximale warmtevraag is, hangt af van het type huis en welke warmtedrager de wijk krijgt. 

Wil je zelf ook advies over hoe je energie kunt besparen? Neem dan contact op met de energiecoach. En ken jij onze filmpjes met bespaartips al?