Vragen over Thuiskompas? De bibliotheek helpt je graag. Maar wel pas als het weer kan!

Vragen over Thuiskompas? De bibliotheek helpt je graag. Maar wel pas als het weer kan!

Door de coronacrisis kan de bibliotheek je nu nog niet helpen met Thuiskompas. Zodra dit wel weer kan, lees je dat op deze pagina.  

Vanaf 28 april 2020 bieden wij onze beschikbare huizen aan via www.thuiskompas.nl. Thuiskompas is een samenwerking van alle 8 Drentse corporaties en hun 12 huurdersorganisaties. Sta je ingeschreven? Dan kun je met 1 inschrijving reageren op de beschikbare huurhuizen van alle 8 corporaties.

Ze helpen je graag, zodra het weer kan!

Om Thuiskompas te gebruiken is het belangrijk dat je met de computer kunt omgaan. Vind je dat moeilijk? De bibliotheek helpt je graag op weg. Bij veel bibliotheken kun je binnenlopen voor hulp bij Thuiskompas. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek. De medewerker van de bibliotheek helpt je gratis. Maar door de coronacrisis lukt dat nu helaas nog niet. 

De medewerker van de bibliotheek kan bijvoorbeeld wegwijs maken bij:

  • Het vinden van informatie op Thuiskompas.
  • Uitleg geven over inschrijven en reageren op een huis.
  • Het aanmaken van een mailadres.
  • Het opvragen van een inkomensverklaring.

Gebruik de computer en printer

Heb je thuis geen computer of internet? In de bibliotheek kun je gratis de computer gebruiken. En je kunt er printen.

Computercursus voor beginners

Nog (bijna) nooit met een computer gewerkt? Doe dan mee met de cursus Klik + Tik.
Je leert e-mailen en internetten. De cursus wordt regelmatig in een groot aantal bibliotheken gegeven. De cursus is gratis.

Cursus ‘Aan de slag met je DigiD’

Voor het digitaal opvragen van een inkomensverklaring heb je een DigiD nodig. De overheid regelt steeds meer via internet. Vind je dit lastig? Kom dan naar de cursus Digisterker- Aan de slag met je DigiD. Je kunt meedoen aan deze cursus in de bibliotheek. De medewerkers van de bibliotheek vertellen je graag wanneer een nieuwe cursus begint.

Waar is de bibliotheek?

Door het coronavirus zijn bibliotheken nu nog beperkt open of gesloten. Bekijk hier in welke bibliotheken je straks terecht kunt. 

Wat vind je van deze inhoud?

Nuttig Niet Nuttig