Ondernemen in een gratis pand. Wie wil dat nou niet?

Het pand aan de Sallandsestraat 21b in Coevorden stellen we als ‘wisselwinkel’ een jaar gratis beschikbaar aan een ondernemende ondernemer.

We vinden het belangrijk samen met inwoners van de stad te blijven werken aan de leefbaarheid van het centrum. Een levendig centrum draagt bij aan de woonkwaliteit van de stad en dat is uiteindelijk weer goed voor onze bewoners. Iedereen kon zich inschrijven voor de wisselwinkel. Jonge ondernemers met oude ideeën, oude ondernemers met nieuwe ideeën en elke andere combinatie daarvan. Zolang het een idee is dat in de binnenstad van Coevorden past en niet teveel concurrerend is met het bestaande aanbod.

Zes ondernemers meldden zich aan. De jury constateerde dat de inzendingen allemaal voldeden aan de basiseisen en ook allemaal een aanvulling zijn op het winkelaanbod in Coevorden. Daarom gingen alle inzendingen door naar de volgende ronde. In de tweede ronde maakten alle kandidaten hun bedrijfsplan. Om dat te ondersteunen werden er workshops gegeven waarin de onderdelen van het bedrijfsplan aan de orde kwamen. De workshops waren ook opengesteld voor andere geïnteresseerden.

Vrijdag 1 mei werd de winnaar bekend gemaakt: de Freubelbijtjes. De Freubelbijtjes is een initiatief van Johanna Vuijk en Wietske Slomp. Ze gaan stoffen, fournituren en hobbymaterialen verkopen en creatieve workshops en kinderfeestjes organiseren. 

Met de Freubelbijtjes sluiten we een huurcontract voor de winkel aan de Sallandsestraat 21b. Het eerste jaar betalen ze geen huur. Zo kan men zich volledig richten op de onderneming. Daarna vragen we een marktconforme huurprijs. Lees meer over de wisselwinkel op www.wisselwinkelcoevorden.nl.

Ondernemen in een gratis pand. Wie wil dat nou niet?

Wat vind je van deze inhoud?

Nuttig Niet Nuttig