Terug naar projecten

Nieuwbouw Brederoweg Hoogeveen opgeleverd

Nieuwbouw Brederoweg Hoogeveen opgeleverd

Woensdag 4 november 2020 leveren wij een nieuw woongebouw op aan Stichting Philadelphia Zorg. Dit gloednieuwe pand met 36 appartementen staat aan de Brederoweg in Hoogeveen. Hier vinden (jong)volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking vanaf begin 2021 een nieuw thuis.

Voor dit project werkten we nauw samen met Philadelphia, die op deze woonzorglocatie begeleiding biedt aan de 36 bewoners. Ondanks de coronacrisis verliep de bouw in de afgelopen maanden zeer voorspoedig.

Vanaf 2 januari een nieuw thuis

Uniek aan dit project is dat zowel de ouders als de toekomstige bewoners een belangrijke stem hebben gehad in het ontwerp. Het appartementengebouw heeft 2 woonlagen. Bij de indeling van het gebouw is rekening gehouden met 3 verschillende niveaus van zorg. Elke bewoner heeft een zelfstandige woonruimte met een eigen keukentje en badkamer. In de 3 grote gemeenschappelijke huiskamers – 2 op de begane grond, 1 op de verdieping – vinden er vanuit de zorg allerlei gezamenlijke activiteiten plaats. Toen de bouw begon, hoopten de toekomstige bewoners Kerst 2020 in hun nieuwe huis te kunnen vieren. Dat lukt net niet helemaal. Vanaf 2 januari 2021 gaan de eerste bewoners er wonen.

Energiezuinig en klaar voor de toekomst

Het pand is gasloos. Er zijn zonnepanelen en er is een verwarmingssysteem met infraroodpanelen in plaats van radiatoren. Qua energieverbruik komt het gebouw dicht in de buurt van 0-op-de-meter. Enorm energiezuinig dus en helemaal klaar voor de toekomst.

Middenin de samenleving

Het woongebouw staat vlakbij het centrum van Hoogeveen, middenin de samenleving. Ook is er een beschutte binnentuin. Deze tuin is samen met bewoners, ouders en medewerkers van Philadelphia ingericht. Alles bij elkaar is het een fijne plek om te wonen.

Initiatief van ouders

Het project is ontstaan dankzij een groep Hoogeveense ouders van kinderen met een licht verstandelijke beperking. Zij waren al een tijdje op zoek naar een goede woonplek voor hun kinderen en klopten uiteindelijk aan bij Domesta en Philadelphia.

Wonen op de Brederoweg

Er zijn nog een paar appartementen beschikbaar. Lijkt het je leuk om in een gloednieuw appartement te wonen? Zoek je de gezelligheid van huisgenoten? En heb je met sommige dingen in je leven een beetje hulp nodig? Kijk op www.philadelphia.nl/locatie/brederoweg. Of vraag informatie aan bij Marike Veninga, locatiemanager. Zij is bereikbaar op 06-25448936.

De foto's zijn gemaakt door Walter Frisart FOTOwerk (www.walterfrisart.nl).

Nieuwbouw Brederoweg Hoogeveen opgeleverd

Wat vind je van deze inhoud?

Nuttig Niet Nuttig