Terug naar projecten

Renovatie Lootuinen

Renovatie Lootuinen

Lees hier alles over de renovatie van de huizen aan de Asch van Wijkstraat, Pijnacker Hordijkstraat, van Swinderenstraat, van Kuijckstraat, Harm Smeengestraat, Jan Naardingstraat en de D. van der Scheerstraat in de wijk Lootuinen (Coevorden). 

Wat gaat er gebeuren?

We voorzien de huizen van dak-, gevel- en vloerisolatie. Enkel glas vervangen we door dubbelglas. Aan de buitenkant brengen we nieuwe dakpannen en nieuwe gevelbekleding aan. Als het nodig is, vervangen we de cv-ketel. Klep- en draairamen vervangen we voor nieuwe raamkozijnen met dubbelglas en het hang- en sluitwerk van de huizen en bergingen vervangen we door beslag met het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Alle kozijnen krijgen een schilderbeurt.

Aangepast ontwerp

Tijdens informatieavonden vertelden we huurders en kopers over de renovatie. Ook de mogelijkheden voor kopers om mee te doen, kwamen aan bod. Na deze avonden kwamen er een aantal bezwaren bij ons binnen. We hebben de bezwaren bekeken en besloten het ontwerp aan te passen.

Het ontwerp is op een paar punten aangepast om ervoor te zorgen dat het verschil tussen de koophuizen en de gerenoveerde huurhuizen niet te groot wordt. In het nieuwe ontwerp blijven de daklijnen gelijk en wordt de gevelbekleding wit in plaats van grijs. Doordat het dak nu lager wordt, is het gootdetail niet meer nodig zoals we bij de huizen aan de buitenrand van de wijk nog wel toepasten.

Alle benodigde vergunningen zijn binnen en voor de zomervakantie is er al een blok huizen aan de Asch van Wijkstraat afgerond. Op de foto ziet u het eindresultaat van het eerste blok huizen. We ronden alle werkzaamheden voor het eind van dit jaar af. 

Energiebesparing voor particulieren

Veel kopers gaven aan dat het bedrag van de renovatie een drempel is om mee te doen. Domesta kan geen geld lenen aan particulieren. Ben je wel geïnteresseerd? Dan is de Energiebesparingslening misschien een goede optie voor jou. Deze lening - opgezet door de Rijksoverheid, Rabobank en ASN bank - heeft lagere rentetarieven voor verbouwingen die met energiebesparing te maken hebben (zoals deze renovatie). Je vindt alle informatie via www.ikinvesteerslim.nl/Energiebespaarlening.

Wat vind je van deze inhoud?

Nuttig Niet Nuttig